Картофени крокети със сусам

Необходими продукти:
500 гр.картофи
1 яйце
20 гр.масло
100гр.сирене
сол
магданоз
чубрица
черен пипер(млян)
Начин на приготвяне
Картофите обелете,измийте и нарежете на едри парчета.Варете в подсолена вода до готовност. Когато са готови, се пасират и се добавят всички останали съставки.
От готовата смес се оформят малки топчета,който се потапят първо в галета+брашно(в съотн.2:1),след това в разбито яйце,последно в сусам..Пържат се в горещо олио от двете страни до зачервяване.Олиото да е повече,поне два пръста в съда.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber

Коментари