Кавърма от пилешко месо




Необходими продукти:
2 обезкостени бутчета(може и бяло месо)
1 домат
300 гр.гъби
3 глави стар лук
моркови
пипер.........запържете месото (нарязано) около 5 мин.колкото да се запечати,
добавете морковите и пипера нарязани на дребно,
след което гъбите(също нарязани на по-едро) накрая прибавете и лука нарязан на полумесеци(едричко),1 ч.л.червен пипер,около 300 мл.вода и 50 мл.вино.
Задушава се под капак на по-слаб котлон за около 20-30 мин.
Малко преди готовност настържете и 1 домат.
Накрая добавете чер пипер чубричка и сол.

Гарнитурата е от:
Обелени и полусварени картофи,който се запържват след това с масло.
Преди сервиране се поднася с нарязан магданоз(по желание)
Заповядайте и в кулинарната група:..https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks