Прасковки





Необходими продукти:

3 яйца
2 ч.ч.кис.мляко
1 ч.л.сода бикарб.
1 ч.ч.олио
1 бакпулвер
1 ванилия
1 1/2 ч.ч.захар
брашно за замесване на нормално тесто.

Правят се топчета,по-малки от орех.Нареждат се в намазнена тавичка
на разстояние едно от друго.
Пече се на 180 гр.при предварително загрята фурна.
След готовност(още докато са топли) се издълбават леко
и се пълнят с крем-приготвен от:
Остатъка от издълбаното се натрошава ситно и се смесва с
1 пак.меко масло(125 гр.)
шепа смл.орехови ядки
пудра захар(на вкус) и малко прясно мляко(за достигане на необходимата гъстота)
Така слепените сладки се потапят от едната страна в жълта боя,другата в червена(боята се разтваря в топла водичка)
Овалват се в кристална захар или смл.бисквити смесени с пудра захар.
За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи: Страст и хоби... https://web.facebook.com/groups/78610
​ ...... Готви с любов.. https://www.facebook.com/groups/60437
 



Коментари