Кюфтета-фрикасе

Каймата се замесва с ориз, чубрица,наст.лук и черен пипер . Оформят се кюфтенца.

В тенджера се налива вода и към нея се прибавят нарязан морков и лук, малко сол, черен пипер на зърна и дафинов лист.

След като водата заври, се пускат кюфтенцата,.Варят се около 30 минути. След като са готови, се изваждат от съда.

Приготвя се застройка от кисело мляко, яйце и 1 ч.л.лим.сок.

В отделен дълбок съд се слага олиото. Запържва се брашното (около 2,3 с.л в зависимост от порциите) и на порции към него се прибавя прецедения бульон като непрекъснато се разбърква след което се сипва застройката.

Оставя се така, докато започне да къкри и се добавят кюфтенцата. Изчаквате да поври малко и махате от котлона.По желание поръсете с магданоз.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
......
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks
Тук може да видите всички нови рецепти:
https://web.facebook.com/Strast.hobi/

https://web.facebook.com/Qstiq/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber


Коментари