Тутманик



Обновено преди 2 секунди
Необходими продукти за тестото:
400 мл.хладка вода
1 куб.мая
2 яйца
3с.л.кис.мляко
50 мл.олио
1с.л.сол
1ч.л.захар
брашно за замесване на по-меко тесто(колкото да не лепи по ръцете)
...замесва се тестото и се оставя да втаса добре,след което се дели на
три части,разточва се всяка на не много тънко,намазва се с разбито яйце,по малко разтопено масло,поръсва се и сирене и се завива на по-хлабаво руло.
Така получените три рула се усукват и навиват в намазнена и набрашнена тавичка(около 32 см/дм.)Оставя се да втаса до удвояване на обема,намазва се с разбито яйце,по желание ръснете и малко сусам.
Пече се на 150 гр.След като се позачерви градусите се увеличават на 180
След готовност напръскайте с вода и се завива с кърпа.
Заповядайте в кулинарната група,където ще намерите още много вкусотийки..https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks