Гевречета със сусам





Необходими продукти за тестото:
100 мл.хладка вода
150 мл.хладко пр.мляко
1/2 куб.мая
1 яйце
2с.л.кис.мляко
3,4 с.л.олио
1с.л.сол
1каф..л.захар
брашно за замесване на по-меко тесто(колкото да не лепи по ръцете)
...замесва се тестото и се оставя да втаса добре.
Тестото се разточва на по-дебел лист,поръсва се със сусам
и се притиска леко с точилката.
Изрязват се кръгове с помощта на чаша(и по-малките с капачка)
Така изрязани се оставят да починат около 1/2 час,след което се пържат в загрято олио от двете страни до зачервяване.
Заповядайте в кулинарната група..
..https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks