"Запетайки" с кайма






Необходими продукти за тестото:
250 мл.хладка вода
1/2 куб.мая
1 яйце
2с.л.кис.мляко
3,4 с.л.олио
1с.л.сол
1каф..л.захар
брашно за замесване на по-меко тесто(колкото да не лепи по ръцете)
...замесва се тестото и се оставя да втаса добре.

За плънката:
100 гр.кайма
1 малка глава лук
20 мл.олио
сол
чубрица
щипка червен пипер
черен пипер...
...лука с каймата се запържват,докато се раздроби каймата на ситно
..добавят се и подправките.

Тестото се разточва на не много дебел лист,
изрязва се с чаша и на всяко кръгче се поставя по малко от плънката,
прегъва се на две и се съединяват двата края.
Така получените "запетайки" се подреждат в намазнена и набрашнена тавичка
Оставят се да втасат и се пече на 180 гр.
Още горещи се намазват с четка потопена във вода и олио(смесени)
Покрива се с кърпа.
Заповядайте в кулинарната група..
..https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks