Торта











Необходими продукти:
За блата:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
2с.л. какао
1 ванилия
1 пак. бакпулвер......
... разбиваме яйцата със захарта.
След това прибавяме млякото, олиото и ванилията. Разбъркваме.
Накрая прибавяме пресятото брашно, бакпулвера и какао
Разбиваме хубаво, докато получим еднородна смес. Изсипваме я в предварително застлана тавичка с хартия за печене, като леко намазвам с олио. Тавичката е с диаметър около 23 см
Мерителната чаша е с вмест 200мл.
За крема:
2 пак.крема-сирене
250 мл.сладкарска сметана
250 г заквасена сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
.....Разбийте сладкарската сметана със захарта,добавете закв.сметана и кр.сиренето до получаване на гъст крем.(работете през цялото време с миксер на висока скорост)
Печем блата в предварително загрята фурна на около 180 градуса. Готовия блат оставяме да се охлади.
Махаме хартията отдолу. Издълбаваме блата, оставяйки около един -два сантиметра в страни. (отделете си малко за накрая)
От издълбания блат правим топчета по големи от орех. За топчетата използвах малко меко масло,пудра захар около 2,3 с.л и .смлени лешници (импровизирайте според наличните ви продукти)
Изсипете половината от крема в издълбания блат и отгоре наредете топчетата.
В/у тях изсипете останалата част от крема и загладете. Наредите един пласт от натрошените блатове.Сиропирайте блата в страни,като предварително сте го надупчили.
Украсете по желание.
По идея на Lusi
Заповядайте в кулинарната група..
..https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks