Баница на тиган





Трудно може да и се устои на тази баничка,ако един път си я направите със сигурност ще поискате пак..и пак :)...рецептата е взаимствана от кулинарните групи.Направих я с добавка от ориз,може също с булгур,кус-кус,макарони,лапад...с каквото се сетите а,ако не обичате просто си я направете само със сиренце,резултата винаги е отличен.Ето как може да си я приготвите:
Необходими продукти:
1 пак.кори за баница-400 гр.са достатъчни
За плънката:
50 гр,сварен ориз
2 яйца
150 гр.сирене
щипка сода...всичко се смесва добре.
В тефлонов тиган сложете един цял лист,така че краищата да излизат извън тигана.Слага се част от плънката,след това 2 накъсани листа,пак плънка и така до свършване на корите.Полива се с 50,60 мл.вода смесена с няколко лъж.олио,завършва се с два цели листа,загъва се по края,напръсква се с още малко вода+олио и се запича под капак.
Обръща се с помощта на капака и се запича и от другата страна до златисто.
Заповядайте в кулинарната група...https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks