Баница на тиган





Трудно може да и се устои на тази баничка,ако един път си я направите със сигурност ще поискате пак..и пак :)...рецептата е взаимствана от кулинарните групи.Направих я с добавка от ориз,може също с булгур,кус-кус,макарони,лапад...с каквото се сетите а,ако не обичате просто си я направете само със сиренце,резултата винаги е отличен.Ето как може да си я приготвите:
Необходими продукти:
1 пак.кори за баница-400 гр.са достатъчни
За плънката:
50 гр,сварен ориз
2 яйца
150 гр.сирене
щипка сода...всичко се смесва добре.
В тефлонов тиган сложете един цял лист,така че краищата да излизат извън тигана.Слага се част от плънката,след това 2 накъсани листа,пак плънка и така до свършване на корите.Полива се с 50,60 мл.вода смесена с няколко лъж.олио,завършва се с два цели листа,загъва се по края,напръсква се с още малко вода+олио и се запича под капак.
Обръща се с помощта на капака и се запича и от другата страна до златисто.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber

Коментари