Архив на блога

петък, 28 април 2017 г.

Мини-питки на тиган






Необходими продукти за тестото:
2 ч.ч.кисело мляко
1 яйце
1 ч.лъжичка сол
1/2 ч. лъжица захар
1 ч. лъжичка бакпулвер
3,4 супени лъжици олио
брашно(около 4 1/2 ч.ч.)
(мерит.чаша е с вмест.200 мл.)
За плънката:
200-300 г сирене
1 яйце
Замесете тесто от изброените продукти,като първо разбивате яйцето,добавете кис.мляко,бакпулвера и всичко останало.
Разделете тестото на две части,след което
разточете на по-тънко Изрежете с чаша с по-голям отвор,на половината кръгчета поставете по малко от плънката и покрийте отгоре с още едно.Притиснете в страни и ги изпържете в намазнен тефлонов тиган.
Котлона да не е много силен,за да се изпекат добре.Още горещи намажете с масло.
Може да оформите и по друг начин:
Отрежете не голямо парче от тестото и разточете горе-долу колкото чинийка.На половината поставете от плънката и прихлупете с другата половина.Притиснете в страни.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
Публикуване на коментар

Египетска торта

Продукти: за блатовете: 10 белтъка 100 гр. захар 200 грама смлени лешници 2 супени лъжици брашно за жълтия крем: 500 мл прясно мля...