Чатал татлъсъ







Чатал татлъсъ
Необходими продукти за тестото:
1 яйце
4 с.л.кисело мляко
12 с.л.олио
1 равна ч.л.сода(или 1 бакпулвер)
1 ванилия
брашно(около 2ч.чаши+3 с.лъж.)

За сиропа:
2 ч.ч.захар
3 ч.ч.вода..заварете и оставете да се охлади.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
От продуктите за тестото замесете меко тесто, което разточете на тънък лист.Нарежете на ленти широки около 1 см. Всяка лента завийте на руло по-хлабаво. Изпържете в добре загрято олио(повечко)Пържат се до златисто, изваждат се и веднага се пускат в изстудения сироп.
Не ги дръжте повече от 5,6 мин.в сиропа за да не се разпаднат.
Заповядайте в кулинарната група..
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/