Чатал татлъсъ







Чатал татлъсъ
Необходими продукти за тестото:
1 яйце
4 с.л.кисело мляко
12 с.л.олио
1 равна ч.л.сода(или 1 бакпулвер)
1 ванилия
брашно(около 2ч.чаши+3 с.лъж.)

За сиропа:
2 ч.ч.захар
3 ч.ч.вода..заварете и оставете да се охлади.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
От продуктите за тестото замесете меко тесто, което разточете на тънък лист.Нарежете на ленти широки около 1 см. Всяка лента завийте на руло по-хлабаво. Изпържете в добре загрято олио(повечко)Пържат се до златисто, изваждат се и веднага се пускат в изстудения сироп.
Не ги дръжте повече от 


5,6 мин.в сиропа за да не се разпаднат.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber

Коментари