Картофена салата(пасирана)

Необходими продукти;
Продукти
500 г картофи
2 бр. твърдо сварени яйца
1 глава лук
4-5 с л.олио
няколко маслини
сол
лимонов сок или оцет
копър (магданоз)
черен пипер
Картофите се обелват,нарязват на парчета и се сваряват с малко сол., след което се пасират.
Към изстиналото пюре се прибавя настъргано яйце(другото оставете за накрая), ситно нарязаните лук и копър (магданоз).
Сместа се разбърква и се подправя на вкус със сол, лимонов сок (оцет), олио и черен пипер, изсипва се в чиния и се украсява с маслини и яйце.
По идея на Ина Петкова от групата:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най-новата ни кул.група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/?ref=bookmarks