Архив на блога

вторник, 27 юни 2017 г.

Кухи питки




Необходими продукти:
2 1/2 ч.ч. бяло брашно (може още малко за доизмесване)
1/2 кубче прясна мая или 1 бр.суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.л.сол
2 с.л. зехтин
150 мл топла вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Замесете меко еластично тесто от изброените продукти. Полученото тесто се разделя на 8 топки и се оставя да втаса на набрашнена повърхност за около 30 минути. Фурната трябва да се загрее на 250 С. Когато питките втасат се разточват с диаметър 15-18 см и 5-6 мм дебелина. Изпичат се в загрятата фурна направо в/у решетката за 8-10 минути докато се издуят и станат златисто-кафеникави.Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
Публикуване на коментар

Египетска торта

Продукти: за блатовете: 10 белтъка 100 гр. захар 200 грама смлени лешници 2 супени лъжици брашно за жълтия крем: 500 мл прясно мля...