Архив на блога

четвъртък, 6 юли 2017 г.

Сладкиш-трипластов





Необходими продукти:
4 яйца
500 мл.топло прясно мляко
150 гр.захар
125 гр.масло
1 пълнач.чаша брашно
1 ванилия
1 с.лъж.алкохол(аз сложих водка)
Начин на приготвяне:
Разделете внимателно белтъци от жълтъци.
Разбийте белтъците с щипка сол (почти до твърди връхчета)..постепенно добавете и 1 с.л.захар.
Оставете настрана и..
разбийте жълтъците с останалата захар(до удвояване на обема)..добавете алкохола,разтопеното масло(да не е топло)ванилията,брашното и накрая прясното мляко.С леко разбъркване добавете и белтъците.
Трябва да се получи като палачинкова смес.
Изсипете в намазнена и набрашнена форма или тавичка и печете на 170 гр. за около час.
Оставете сладкиша да се охлади напълно и поръсете с пудра захар.
Мерит.чаша е с вмест.200 мл.
По идея на Krassi Yanchevaот групата:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/

Публикуване на коментар

Египетска торта

Продукти: за блатовете: 10 белтъка 100 гр. захар 200 грама смлени лешници 2 супени лъжици брашно за жълтия крем: 500 мл прясно мля...