Дърпана(точена)баница







Необходими продукти за тестото:
400 мл.хладка вода
1 пълна ч.л.сол
2 с.л.олио
няколко капки оцет или лим.сок
брашно....замесва се нормално-средно тесто от изброените продукти,
тестото се дели на четири части,който се оформят на топки,
намазват се обилно с олио и се оставят на топло
да починат поне 1 час завити с кърпа.
Всяка се разточва в/у намазнен плот(или се дърпа на ръка в/у плат)
Поръсва се олио и по няколко лъж.плънка(сирене,кис.мляко,щипка сода,1 яйце)
Завива се на руло и се навива в намазнена тавичка
...така се процедира и с останалите кори.
Поръсва се с олио и се пече на 180 гр.
За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Коментари