вторник, 24 октомври 2017 г.

Вити банички на тиган






Необходими продукти за тестото:
1 ч.ч.топла вода
1 с.л.олио
оцет няколко капки
1 каф.л.сол
брашно(около 2, 1/2 ч.ч.)....замесете тесто от изброените продукти,разделете на 4 части.Оформете леко на топки,намажете ги обилно с олио и поставете в тавичка покрити с кърпа за около 1/2 час на топло.
След което всяка част разточете на тънко(листа да бъде по тясен,за да има по малко навивки),намажете с плънка от:
1 яйце
3 с.л.кис.мляко
щипка сода
сирене(около 100 гр.)..поръсете с олио и навийте на хлабаво руло.Усучете леко и завийте на охлюв.Изпържете баничките на тиган от двете страни до зачервяване.
Мерит.чаша е с вмест.200 мл.
Олиото да е малко повече, поне 1/2 пръст в тигана.
При разточването не използвайте брашно,достатъчно са намазнени така че не залепва.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/

Публикуване на коментар