Пилешко месо в буркани


Как да си приготвим вкусно пилешко месо за зимата...ето така:
Месото нарежете на едри късове.
Поставете го в студена вода за около час,след което извадете и отцедете .Осолете го(горе-долу 2 с.л.сол на 1 кг.месо)Подредете месото на чисти кърпи,покрийте и го оставете за една нощ добре да изсъхне.(да няма вода по него)
Наредете плътно в сухи буркани,като на дъното на всеки сте поставили зърна черен пипер,бахар,дафинов лист.Може и само черен пипер.Затворете с капачки,за по сигурно претрийте капачките с нож по края.Варете месото 3 ч.Извадете бурканите и обърнете с капачката надолу.
За още добри предложения ...заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/

Няма коментари:

Питка

  Необходими продукти: 300 мл.хладко пр.мляко 100 мл.вода 30 гр.мая 2,3 с.л.кис.мляко+щипка сода 50 мл. олио 30 гр.меко масло 1 с.л.с...