Пилешко месо в буркани

Начин на приготвяне 👇


Как да си приготвим вкусно пилешко месо за зимата...ето така:
Месото нарежете на едри късове.
Поставете го в студена вода за около час,след което извадете и отцедете .Осолете го(горе-долу 2 с.л.сол на 1 кг.месо)Подредете месото на чисти кърпи,покрийте и го оставете за една нощ добре да изсъхне.(да няма вода по него)
Наредете плътно в сухи буркани,като на дъното на всеки сте поставили зърна черен пипер,бахар,дафинов лист.Може и само черен пипер.Затворете с капачки,за по сигурно претрийте капачките с нож по края.Варете месото 3 ч.Извадете бурканите и обърнете с капачката надолу.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber

Коментари