вторник, 28 ноември 2017 г.

Домашен крем-какао

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 лит. прясно мляко 
7с.лъж. брашно (пълни с връх)
1ч.ч.захар
3 жълтъка
2 с.л.какао
1 ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Към 200 мл от прясното мляко прибавяте пресятото брашно, захарта, ванилията и какаото. Бъркате до хомогенност. Прибавете на тънка струйка към останалото врящо мляко . (800 мл.+малко масло)Бъркате
непрекъснато до сгъстяване.
Белтъците разбийте до твърди връхчета с 1 лъж.захар.Насипете крема в купички,изчакайте да поизстине и украсете с разбития белтък.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/
Публикуване на коментар