Портокалов мус

ПОРТОКАЛОВ МУС
Необходими продукти:
2 портокала
3 яйца
щипка сол
200 гр захар
250 мл течна сладкарска сметана
1 пакетче желатин.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте белтъците с щипка сол на плътен сняг,постепенно добавете 50 гр захар
.В отделен съд разбийте сладкарската сметана.
В купа (на водна баня) разбийте жълтъците със 150 гр захар,добавете сока от портокалите и настърганата портокалова кора.
Пригответе желатина като го накиснете в студена вода за 5 минути да набъбне,след това го разтопете на водна баня или в микровълнова.(внимавайте да не заври)
Сипете желатина при жълтъците.
Оставете настрани да изстине.
Към охладената смес сипете сметаната и разбивайте с миксер до еднородна смес.
Добавете белтъците като ги смесвате внимателно с шпатула или лъжица.
Сипете муса в купички и украсете по желание.
Благодаря за рецептата на Gergana Tsvetanova
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/

Коментари