събота, 2 декември 2017 г.

Боб със свински гърди и гъби на фурна






Необходими продукти
500 г свински гърди
1/2 кг зрял боб
1,2 чушки
1 глава кромид лук
1 морков
джоджен
девисил
сол
олио
За запръжката
1 глава кромид лук
2,3 гъби
1 ч.ч.консервирани домати
1 пълна с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Накиснете боба за няколко часа в студена вода,след което излейте водата и налейте нова.
(аз първо го заварявам в малко водичка,след което я изливам)
Нарежете зеленчуците на кубчета. Пуснете ги при боба,добавете 2,3 с.л.олио и варете до готовност.
Нарежете гърдите на по-едри парчета и ги пуснете при вече почти готовия боб.
Оставете да поври още 10-ина мин.
През това време си пригответе запръжката:
Лука и гъбите нарежете и ги запържете до омекване.Прибавете брашното,разбъркайте и поръсете с червения пипер,следват доматите.
Когато поизврат доматите е готово.
Запръжката добавете към боба,разбъркайте и оставете на котлона още малко.Посолете и добавете подправките-джоджен,девисил,магданоз(според вкуса ви)
Водата в тенджерата трябва да покрива боба.
Изсипете в тавичка и запечете в предварително загрята за около 30 мин
.Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/

Публикуване на коментар