Архив на блога

петък, 22 декември 2017 г.

Еклерова торта

Необходими са ви:
 2 готови блата 
10-ина по малки еклерчета и крем,приготвен ето така:
за крема:
3 жълтъка се разбиват с 1 1/2 ч.ч.захар,7 с.л.брашно 1 ч.ч.пр.мляко и 1 ванилия,след което се прибавя към 600 мл.врящо пр.мляко,като се бърка интензивно до получаване на хубав гладък крем.
Оставя се да изстине напълно,нарязват се 2 банана,натрошават се няколко целувки ,200 гр.разбита сладкарска сметана (който се прибавят към вече изстиналия крем) накрая се добавя и 1 желатин(предварително разтворен на водна баня)Във форма с падащ ринг се поставя единия блат и отгоре се изсипва 1/3-та от крема ,нареждат се еклерите,още толкова крем и се покрива с втория блат.Най отгоре се разпределя всичкия останал крем,като се заглажда от него и в страни,Блатовета съм сиропирала с по 5,6 с.л.захарен сироп.Отстрани с натрошени целувки.Украса по желание.В случая бял и кафяв шоколад.
Домашни еклери си приготвих ето така:
https://cenovablogaddress.blogspot.gr/2017/04/blog-post_17.html
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
Публикуване на коментар

Египетска торта

Посетете YouTube канала.. https://www.youtube.com/ channel/ UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?vi ew_as=subscriber Необходими продукти за бл...