четвъртък, 11 януари 2018 г.

Захаросани портокалови корички





Необходими продукти
250 гр портокалови кори
250гр захар
3суп.лъж вода
2суп. лъж.прясно изцаден лимонов сок
2 ванилии.
Начин на приготвяне-
Обелете корите от по-грубата бяла част и ги накиснете във вода за 24 часа, (през това време няколко пъти сменете водата),след което отцедете в гевгир и нарежете на ситно. В съд на котлона сложете-захарта,водата и лимоновия  сок, като заври пуснете и портокаловите корички,оставете за около 15-20 мин докато останат без течност,накрая добавете и ванилиите.Изсипете коричките върху хартия за печене (докато се изсушат добре, около 24 часа)След това ги сложете в бурканчета или кутии и съхранете в хладилника. Могат да се ползват за-мъфини, кекс,козунак,торти.
По рецепта на Vanya Yankova..от групата:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/
Публикуване на коментар