Торта


Продукти:
за блатовете:
10 белтъка
100 гр. захар
200 грама смлени лешници
2 супени лъжици брашно

за жълтия крем:
500 мл прясно мляко
10 жълтъка
100 гр. захар
8 супени лъжици брашно
200 грама краве масло
2 ванилии
За шоколадовия крем:
500 мл.прясно мляко
1 пак.крем-шоколад на Йоткер без варене
100 гр.течен шоколад...
...пригответе крема според упътването,добавете шоколада и разбийте добре с миксер.
За крокана:(за декориране накрая)
1/2ч.ч. захар
100 грама лешници(леко препечени)

Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците със захарта до твърди връхчета.
Прибавете постепенно брашното и ситно смлените лешници.
Разбийте до пълното им смесване.
Разделете сместа на 3 части и печете по отделно в предварително загрята фурна на 180 гр.
Внимавайте да не препечете блатовете.
Оставете ги да изстинат напълно.
За жълтия крем:
Разбийте с миксер много добре брашното, жълтъците и захарта с 1 ч.ч.от прясното мляко.
Другата половина от млякото сложете на котлона да заври.
Постепенно добавете към него от яйчената смес,като бъркате непрекъснато на слаб котлон.
Крема трябва да се получи гъстък и гладък.
Накрая прибавете и ванилиите.
Оставете го настрани да изстине.
Разбийте маслото и прибавете към него яйчения крем,като разбивате с миксер до получаване на хубав гладък крем.
Оставете го в хладилника за около 1/2 час.
За да не хване коричка,покрийте го с фолио.
През това вчеме
карамелизирайте захарта до получаване на хубав златист цвят,прибавете и лешниците.
Изсипете карамела в/у хартия,изчакайте да изстине и начукайте на дребни парченца.
Започнете сглобяването на тортата във форма с падащ ринг(около 26 см.голяма)
Редете - блат, жълт крем,шоколадов крем,блат и т.н.до края.
Декорирайте тортата с крокана,или по ваш избор.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Коментари