Архив на блога

четвъртък, 28 юни 2018 г.

Точена питка в хологенна фурна

Точена питка в хологенна фурна
За плънката:
сирене-натрошено
кашкавал-нарязан на кубчета
колбас-нарязан на дребно...всъщност плънката търпи импровизации,така че може да си я комбинирате по ваш вкус.
Необходими продукти:
1 ч.ч.кис.мляко+1 пълна каф.л.сода
1 яйце
2,3 с.л.олио
1 равна каф.л.захар
1 ч.л.сол
2 ч.ч.брашно..
..замесете меко- нелепнещо тесто от изброените продукти.
Разделете тестото на еднакви части(горе-долу колкото малка ябълка)
Всяка разточете и поставете по шепа от плънката.
Прихванете краищата,така че да се затвори от всякъде.(ако ви остане малко накрая,го изрежете)Разточете на тънко и поставете в малка намазнена тавичка.Намажете с по малко масло и печете на 200 гр.за 10 мин.След което обърнете питката и допечете за още 5 мин.Още горещи намажете с масло.
Заповядайте и в кулинарната група...https://web.facebook.com/groups/932418956776420/?ref=bookmarks
YouTube...https://www.youtube.com/watch?v=7C9Hma2VJfM

Публикуване на коментар

Египетска торта

Посетете YouTube канала.. https://www.youtube.com/ channel/ UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?vi ew_as=subscriber Необходими продукти за бл...