Сладолед


Първо си пригответе крема като:
Разбийте 3 жълтъка с 4 с.л.захар,4 с.л.брашно(с лек връх) 1 ванилия и 1/2 лит.прясно мляко.
Заварете на котлона до сгъстяване.
Покрийте с фолио(за да не хване коричка) и оставете настрани да поизстине.
...........
През това време пригответе сироп от:
1 ч.ч.захар+50 мл.вода
..заварете до стопяване на захарта(за около 3 мин.)
.........
Белтъците разбийте с малка щипка сол до "твърди връхчета"
...........
Мерит.чаша е с вмест.200 мл.
Белтъците разбивайте в сух съд.
Яйцата да са на стайна температура.
Крема и сиропа да не са горещи.


Смесете белтъците със сиропа,като разбъркате с миксер на слаба скорост..
Към крема добавете белтъчната смес.
Разбъркаите леко на ръка,като бъркате от долу на горе.


 Изсипете в подходящ съд и приберете във фризера за да стегне добре.



Добър апетит!

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber

Коментари