Класическа баклава




кори за баклава -1 пак.
орехи (около 200 гр.)
олио или масло ( 150 мл.)
канела
ЗА СИРОПА
захар - 3 ч.ч.
вода - 3 1/2ч.ч.
няколко капки лимонов сок
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете орехите или ги смелете в блендер на по-едро.
Поставете 3 листа в намазнена тавичка.
Поръсете шепа от орех.ядки,1 ч.л.захар и щипка канела.
Отгоре разпределете още 3 листа от корите (намачкани)пак от плънката и така до края.
Завършете с два цели листа и нарежете с остър нож.Полейте баклавата с горещото олио по разрезите.Печете на 170 гр.до хубаво зачервяване.
Оставете да изстине напълно.
През това време си заварете сиропа,като го оставите да поври поне 7,8 мин.Накрая добавете и лим.сок.
Сиропа оставете да се поохлади за 5,6 мин.
Залейте баклавата,покрийте и оставете за няколко часа.
Да ви е сладко!

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber



Коментари