Чорба от гъби кладница...или фалшива шкембе чорба


Необходими продукти:
250 гр.гъби
250 мл. прясно мляко
60 г масло
2 с.л. брашно
щипка млян черен пипер


За подправяне
чесън
оцет
по желание може да добавите лют червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Гъбите се измиват и отцеждат.Отстраняват се пънчетата и се нарязват на малки парчета.
В тенджера се разтопява маслото, добавят се нарязаните гъби и се задушават, докато гъбите омекнат
Добавя се брашното и се разбърква енергично.Прибавят се две ч.ч. вода, след което прясното мляко и около 1 равна ч.л. сол. Оставете да поври 10-15 минути и поръсете с щипка черен пипер.
Сервирайте чорбата със счукан чесън и оцет.
Добър апетит!

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Коментари