Дърпана баница

Има ли нещо по-вкусно от домашната баница?
Много хора си мислят че е трудна за приготвяне,но не е.
Ако не ви се получи от първия път опитайте пак...но не се отказвайте от истинския вкус на домашно приготвена баница,така както я приготвяха нашите майки и баби.

Дърпана баница

Необходими продукти за тестото:

400 мл.хладка вода

1 пълна ч.л.сол

2 с.л.олио

няколко капки оцет или лим.сок

брашно(около 900гр)..замесва се нормално-средно тесто от изброените продукти,

тестото се дели на четири части,който се оформят на топки,

намазват се обилно с олио и се оставят на топло

да починат поне 1 час завити с кърпа.

Всяка се разточва в/у намазнен плот(или се дърпа на ръка в/у плат)

Поръсва се олио и по няколко лъж.плънка(сирене,кис.мляко,щипка сода,2яйца)

Завива се на руло и се навива в намазнена тавичка

...така се процедира и с останалите кори.

Поръсва се с олио и се пече на 180 гр.

До зачервяване



За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A…

Коментари