За блата:
4 яйца
1 чаена чаша захар(от 250 мл)
1 супена лъжица олио
1/2 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици какао
2 чаени чаши брашно
1 ванилия
1 бакпулвер
Разбийте яйцата със захарта, добавете и останалите продукти. Разбийте добре и печете на 180 гр до "суха клечка"
.............
За заливане на блата:
2 чаени чаши прясно мляко
За сметановия крем :
200 мл течна сладкарска сметана+3,4 суп лъж пудра захар.
Разбийте Сметаната с пудрата захар до получаване на твърди връхчета.
...........
За шоколадови крем :
1 1/2 чаена чаша прясно мляко
5 пълни суп лъж захар
2 супени лъжици какао
1 супена лъжица нишесте-натурално пшенично.
100 гр. кувертюр
(или черен шоколад)
Смесете всички продукти за шоколадови крем в касерола, сложете на котлона и Бъркайте до сгъстяване.
..........
Изпечения блат надупчете и залейте с прясното мляко (студено 2 ч. ч.)
Изчакайте да изстине и нанесете сметановия крем.
Отгоре разпределение равномерно и шоколадови крем.
Мерит чаша е с вместимост 250 мл
За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Домашна пекарна...
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks
Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A…
Коментари