Необходими продукти:
Агнешко месо
Агнешки дреболийки(сварени и нарязани)
50,60 мл.олио
1 глава стар лук(или 2,3 стръка пресен)
1 ч.ч. ориз
сол. черен пипер
1 ч.л.червен пипер
Приготвяне
Месото нарежете на по големи късове(заедно с кокала)
Овкусете със сол, червен пипер, млян черен пипер, гьозум.
Подредете в тава, долейте с вода около 300 мл, поръсете с олио, покрийте с фолио и печете на 250 гр
(на килограм месо-1час печене)
.............
....в тиган се задушават нарязаните на дребно лук и морков
След като лукът омекне се прибавя оризът и се пържи до побеляване(зрънцата да станат кристални),няколко капки лим.сок,добавя се и дреболийките,след което червения пипер, солта, черния пипер и гьозум. Запържва се още 1,2 мин,след което се изсипва в тавичката с готовото вече месо. Добавят се 3 чаши вода. Ястието се пече на макс.градуси(без фолиото) до готовност.
За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Да готвим вкусн😋 у дома
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks
Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel
Коментари