Необходими продукти:
300 мл вода
150 мл олио
1 ч.ч.брашно(от 300 мл)
щипка сол...изсипете водата,олиото и солта в подходящ съд и поставете на котлона,веднага щом заври,добавете и брашното при непрекъснато бъркане(докато тестото се отдели от съда,става много бързо)
Оставете да се охлади около 10/15 мин и добавете едно по едно 4 яйца,като не спирате да бъркате до получаване на еднородна смес.
Гребвайте с чаена лъж.от тестото и подредете в намазнена тава на разстояние.(
Печете на 180 гр.до зачервяване,след което изключете фурната и оставете още 2,3 мин.
Отрежете капачета с остър нож (или шприцовайте) и напълнете с топъл крем.(може домашно приготвен,или от пакетчета,приготвен според указанията)
Накрая полейте еклерите с разтопен шоколад.
P.S...яйцата да са на стайна температура
В случай,че желаете да си приготвите домашен крем..това е моята рецепта:
домашен крем;
800 мл пр.мляко се заварва с 1 чаена чаша захар.
Отделно се разбиват 3 жълтъка и 10 суп.лъж.брашно
1 ванилия
200 мл прясно мляко
разбива се добре и се прибавя към врящото мляко при непрекъснато бъркане до сгъстяване.На края и парченце масло.
....P. S когато са по големи яйцата течността меря с 300 мл. чаша.
Ако са по малки с 250 мл. чаша
Начин на приготвяне 👇
За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Да готвим вкусн😋 у дома
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com
Коментари