Еклери


 Необходими продукти:

300 мл вода

150 мл олио

1 ч.ч.брашно(от 300 мл) 

щипка сол...изсипете водата,олиото и солта в подходящ съд и поставете на котлона,веднага щом заври,добавете и брашното при непрекъснато бъркане(докато тестото се отдели от съда,става много бързо)

Оставете да се охлади около 10/15 мин и добавете едно по едно 4 яйца,като не спирате да бъркате до получаване на еднородна смес.

Гребвайте с чаена лъж.от тестото и подредете в намазнена тава на разстояние.(

Печете на 180 гр.до зачервяване,след което изключете фурната и оставете още 2,3 мин.

Отрежете капачета с остър нож (или шприцовайте) и напълнете с топъл крем.(може домашно приготвен,или от пакетчета,приготвен според указанията)

Накрая полейте еклерите с разтопен шоколад.

P.S...яйцата да са на стайна температура

В случай,че желаете да си приготвите домашен крем..това е моята рецепта:

домашен крем;

800 мл пр.мляко се заварва с 1 чаена чаша захар.

Отделно се разбиват 3 жълтъка и 10  суп.лъж.брашно

1  ванилия

200 мл прясно мляко 

разбива се добре и се прибавя към врящото мляко при непрекъснато бъркане до сгъстяване.На края и парченце масло. 

....P. S когато са по големи яйцата течността меря с 300 мл. чаша.

Ако са по малки с 250 мл. чаша

Начин на приготвяне 👇


За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Да готвим вкусн😋 у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com


Коментари