Суфле от кашкавал





Продукти:

250 гр.наст.кашкавал
5 яйца
300 мл.прясно мляко(студено)
100 гр.брашно(5 с.л.)
1 пак.масло(125 гр.)
сол....запържете в загрятото масло брашното до златисто.
След това залейте с млякото,бърка се непрекъснато докато поеме млякото.
Към соса добавете жълтъците и наст.кашкавал.
Оставете още минута на котлона и отстранрте.
Белтъците се бият на сняг и се добавят към сместа при леко разбъркване.
Посолете на вкус и разпределете в намазнени гювечета.
(тъй като суфлето увеличава обема си не ги пълнете повече от 2/3)
Отгоре настържете кашкавал,добавете и по няколко парченца масло.
Пече се в умерена фурна.
Подходящо е със салата според сезона.