Тас-кебап

Начин на приготвяне:

Необходими продукти:

Св.месо(нарязано на хапки)
80 мл.олио
1,2 глави кромид лук
5,6 с.л.консервирани домати
1 пълна с.л.брашно
1 ч.л.червен пипер
50 мл.бяло вино
чер пипер,бахар,2,3 скилидки чесън.

Месото се пържи в мазнината заедно със ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, се прибавят последователно при разбъркване ,брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульон или гореща вода, посолява се и се оставя да ври на умерен огън. Когато омекне месото, се прибавят доматите, черният пипер, бахарът,виното и чесъна.По желание поръсете със ситно нарязан магданоз.

Приготвяне на ориза:
1 чаша ориз се измива,отцежда се от водата и се запържва в малко олио за около 4,5 мин.
Долива се вода(3 чаши) и се вари до готовност.
Посолява се,прибавя се чер пипер и малко пикантина по желание.