Тутманик






Необходими продукти за тестото:
300 мл.хладка вода
1/2 куб.мая,
1 ч.л.захар,
1 равна суп.лъж.сол,
2 яйца,
5,6 лъж.олио,
1 каф.лъж.шарена сол и брашно за меко тесто...замесва се и почива 1 час.
Тестото се дели на 3 части,като всяка се разточва,намазва се с масло,сгъва се на 4 и пак се разточва...така трите се налагат една в/у друга,като по м/у им се намазва с масло,поръсва се сирене и се навива на руло,усуква се,реже се на парченца и се подрежда в намазана с олио тава....оставя се да втаса и се пече на 150 гр.при предварително загрята фурна.
След като се позачерви се намазва обилно с 1 цяло разбито яйце и се допича на същите градуси
Заповядайте в кулинарната група..
..https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks