Пълнени чушки и сарми



По традиция за Бъдни вечер на трапезата присъстват постни ястия,а у дома задължително се приготвят чушки и сарми,а как...ето така:

За плънката:
1 ч. ч. бял ориз (зависи от количеството)
1 ч. л. червен пипер
6-8 с. л. олио
1 ч. л. гьозум(джоджен)
1 морков
1 глава лук
черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:
Морковът се настъргва, лукът се нарязва на ситно.сипват в тенджерка със сгорещено олио и се запържват за около минута,две.
Добавя се червения пипер,веднага след това ориза..запържва се докато ориза стане :стъклен
Подправя се с гьозум и черен пипер.
Залива се с 1 ч. ч. вода, посолява се и къкри, докато водата се изпари.
Чушките се пълнят с готовата плънка, подреждат се в тава и се поръсват със сол и олио.
В тавата се налива вода около 1 пръст и чушките се пекат във фурна около 45 минути на 180 градуса.Първо покривам с фолио за около 30 мин...след което го махам и допичам.Стази плънка свивам и сармите.
Заповядайте в кулинарната група...........https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks