Чили кон Карне




Необходими продукти:
кайма - 400 г
червена чушка 1 бр.
зелена чушка 1 бр.
люти чушки (по желание)
1 глава лук
5,6 скл.чесън
250 гр.сварен боб шарен или смес(бял и шарен)
1 консерва царевица
600 мл доматен сос
60 мл червено вино
сол
черен пипер - на вкус
кимион - около 1 ч.л.
риган 1 ч.л.
червен пипер 1 ч.л.
Начин на приготвяне
Нарежете на дребно лука, чесъна и чушките и ги запържете в дълбок съд. Добавете каймата, запържете още малко,като бъркате постоянно за да се наситни каймата.Добавете и подправките и разбъркайте, докато се запържи, след което прибавете боба,царевицата и доматения сос.
Налейте виното и малко вода,задушете под капак за около 20-тина минути.
По желание поръсете с нарязан магданоз.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най-новата ни кул.група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/?ref=bookmarks