Пълнени камби с кайма и ориз





Пълнени камби с кайма и ориз
Необходими продукти:
Камби(няколко бройки,според порциите)
600 г кайма
1 ч.ч. ориз
1глава стар лук
1 морков
2 домата
магданоз
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
чубрица(или гьозум,според вкуса)
сол
олио
Ситно нарязаня луки морков се задушават в олиото до омекване. След това към тях се добавя каймата и се бърка постоянно, докато се раздроби на ситно. След това се прибавя ориза и нарязани те на кубчета домати (или настъргани)
Всичко се разбърква добре и се оставя да се позапържи,след което се налива малко водичка и се оставя да поври докато ориза набъбне леко. Накрая се добавят и подправките: сол, черен пипер , червен пипер , чубрица и ситно нарязан пресен магданоз.
Ппълнят се измитите и почистени камби.
Готовите камби се подреждат в тавичка и се заливат с малко вода( да ги покрие наполовина).,поръсва се с олио и се запичат на 180 градуса за 45-50 минути.
За соса:
2 жълтъка
5,6 с.л.кис.мляко
3 с.л.брашно..
Разбийте жълтъците с киселото мляко,прибавете и брашното. Сложете в подходящ съд на котлона и при непрекъснато бъркане ,добавете от останалия сос от камбите(който предварително сте прецедили),и вода,толкова че да се получи с гъстота на боза.Прибавете сол и оставете да поври 5,6 мин. Залейте със сос порция чушки и поднесете.По желание поръсете с препечено олио с щипка червен пипер.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks