Пастицио







Необходими продукти:
300 гр.макарони
400 гр.кайма
50 мл.зехтин (олио)
1 глава лук
1 настърган домат
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
риган
30 мл.вино
Кашкавал за поръсване
За бешамела:
50 гр.масло
600 мл.прясно мляко
4 с.л.брашно
1 яйце....в маслото се запържва брашното,постепенно се долива от млякото при непрекъснато бъркане(трябва да стане гъстичко като боза)Изчаква се да поизстине и се добавя 1 разбито яйце.
Начин на приготвяне
Сваряват се макароните в подсолена вода+2 с.л.зехтин ,след което се отцеждат добре и се премиват под течаща вода.
Половината макарони сипваме в намазанена тавичка..
В зехтина се запържва нарязания лук и чесън, добавя се каймата,бърка се докато стане на трохи,прибавя се и виното.Добавяме и доматите. Овкусяват се с подправките.
Разпределя се каймата върху макароните, отгоре другата половина макарони.
Покрива се равномерно с бешамеловия сос и се запича за около 15 мин. в загрята фурна.(до като хване коричка)Поръсва се с настърган кашкавал и се допича до приятен загар.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Коментари