понеделник, 18 септември 2017 г.

Агнешко с ориз

Необходими продукти:
Агнешко месо (около 700 гр.)
Агнешки дреболийки(сварени и нарязани)
50,60 мл.олио
1 глава стар лук
1 домат
1 ч.ч. ориз
сол. черен пипер
1 ч.л.червен пипер
Приготвяне
месото се слага във вряща подсолена(1с.л.сол) вода и се вари до готовност - около час, маха се пяната с решетъчна лъжица.
Месото се изважда от водата и се обезкостява по желание.
Бульонът се прецежда и се измерва(3 ч.ч и 1/2)
....в тиган се задушават нарязаните на дребно лук.
След като лукът омекне се прибавя оризът и се пържи до побеляване(зрънцата да станат кристални),няколко капки лим.сок,добавя се месото и дреболийките,след което червения пипер, настъргания домат,солта и черния пипер(по желание може и гьозум)Запържва се още 1,2 мин,след което се изсипва в тавичка,добавя се и бульона.Ястието се пече на макс.градуси до поемане на бульона.След готовност покрийте с капак за около 10 мин.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/

Публикуване на коментар

Египетска торта