събота, 7 октомври 2017 г.

Султан-кебап с тиквички





Необходими продукти:
8 кори за баница (от по-финните)
500 г пилешко месо(използвам 2 бутчета-сварени)
3 глави лук
1малка тиквичка
1 морков
2 кис.краставички
1,2 наст.домата(може и от консерва)
5,6 с.л. олио
сол, черен и червен пипер, чубрица

За соса бешамел:
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
300 мл прясно мляко
сол, пипер
За поръсване:
- 100-150 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
В тиган сложете нарязаното на хапки пилешко месо, нарязания лук и моркова също нарязан на дребно. Запържете ги. След това добавете тиквичката и краставичките нарязани на кубчета,следват и доматите,след което и подправките, разбъркайте добре.
Захлупете и оставете за няколко минути да покъкри.
Сложете две кори върху купичка, като краищата излизат навън. Сложете от плънката и завийте от всички страни.
Обърнете купичките в намазнена тавичка,
За соса бешамел:
Разтопете маслото, сложете брашното и бъркайте, докато се получи гъста каша. Разредете я със студеното прясно мляко и бъркайте постоянно, докато сосът стане хомогенен. Овкусете със сол и пипер.
От соса разпределете в/у всяка топка с лъжица, така че да го облее отвсякъде.

Поръсете с наст.кашкавал.
 Печете във фурната на 180 гр.около 30-40 мин,докато се зачерви.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/
Публикуване на коментар