сряда, 15 ноември 2017 г.

Постни сарми с гъби и ориз






Постни зелеви сарми с ориз и гъби
Необходими продукти:
Кисело зеле-листа
1 глава лук
1 ч.ч. ориз
2,3 гъби
1 настърган домат
черен пипер
червен пипер
гьозум или чубрица,според вкуса
сол
олио
1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Гъбите и лукът се нарязват на дребно.
Запържват се в сгорещеното олио. След като се задушат за 4-5 минути, се добавя червения пипер и ориза,след минута-две и домата. Оризът се залива с вода (около 1 ч.ч.) и се оставя, докато поеме цялата течност,добавят се подправките, след което се сваля от котлона.
С получената плънка се завиват сарми в зелевите листа и се нареждат в тавичка. Заливат се с гореща вода(почти да ги покрие),олио  и се пекат до пълна готовност.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks

Публикуване на коментар