четвъртък, 2 ноември 2017 г.

Саздърма



За да си приготвите вкусна домашна саздърма са ви необходими:
месо по ваш избор,може агнешко,шилешко,свинско или телешко,аз предпочетох агнешко месо...и така...
агнешко месо с кост
даф.лист
черен пипер на зърна
бахар
сол...
..нарежете месото на по-едри късове,поставете го в тенджера,като по м/у слагате от подправките.Долейте с вода и варете на слаб котлон до пълното му сваряване.след което го извадете,изчакайте да поизстине и нарежете на не много дребно.Отделената лой,която се отделя във вече изстиналия бульон гребнете и поставете в подходящ съд.Загрейте на котлона и прибавете месото.Отделете подправките и запържете за около 15-20 мин.Снемете от огъня и оставете да изстине,когато се повтвърди леко,изсипете в подходяща форма застлана с фолио.Притиснете саздърмата и завийте от всички страни,Оставете в хладилника до пълното и втвърдяване.
По идея на Райна Иванова от групата:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/
Публикуване на коментар