четвъртък, 21 декември 2017 г.

Шкембе-чорба с кисело мляко

Необходими продукти:
шкембе (около 500 гр.)
кисело мляко - 1ч.ч.(300 мл.)
жълтъци - 2бр.
брашно - 2 с.л.
червен пипер
олио - за запръжката
оцет
чесън
Начин на приготвяне
Сварете добре шкембето(аз използвам готово-изчистено) и го нарежете на дребни парченца.
Бульона прецедете,излейте половината в съда в който ще приготвите чорбата,долейте и вода,прибавете нарязаното шкембе и заварете още около 10-ина. мин.

Разбийте киселото мляко с жълтъците и брашното, добавя се по малко от бульона и се разбърква, добавяйте малко по малко застройката към чорбата.

Точно преди да заври , свалете тенджерата от котлона, запържете червения пипер в малко олио и го изсипете в чорбата.
При поднасяне подправете със ситно нарязан чесън и оцет.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks

Публикуване на коментар