Яйца по панагюрски


Необходими продукти за 2,3 порции
6 яйца
1 с.л. олио
1 щипка червен пипер
сол
1 с.л. оцет
вода
200 г кисело мляко
чесън
копър
Начин на приготвяне:
В тенджера се налива водата и се оставя да заври с оцета и солта,след което се чукват от ниско яйцата. След няколко минути яйцата се изваждат с решетъчна лъжица. В касеролка се загряват олиото и червеният пипер (1 щип.) Яйцата се сервират с разбитото със счукания чесън (1 скилидка) кисело мляко и след това се поръсват с мазнината. Поръсва се със ситно нарязан пресен копър. По желание яйцата може да сложите в/у плочка сирене и след това заливате с подлученото мляко,но внимавайте със солта.
Ако желаете присъединете се и вие към ФБ групите,където може да споделяте и ваши вкусотийки ,да обменяме опит и идеи.
https://web.facebook.com/groups/932418956776420/?ref=bookmarks
................
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks

0