Панирани св.пържоли

Необходими продукти:
Св.месо около 400 гр.
(аз използвах плешка)
За панировката:
Брашно няколко с.лъж.
разбито яйце с малко сол и 2 с.л.вода
Брашно+галета(1:1)
За маринатата:
2,3 скилидки чесън
50 мл.бяло вино
по щипка-черен пипер,джинджифил и къри
1 ч.л.сол
2,3 с.л.олио
Чесъна обелете и нарежете на дребно,счукайте го заедно със солта и олиото.
Добавете подправките и виното,разбъркайте.
Месото нарежете на тънки филенца.
(за по-лесно поставете го във фризера докато стегне,но да може да се реже)
Намажете съда в който ще мариновате с част от маринатата.Подредете пържолките на редове,като намазвате всяка с марината.
Накрая изсипете останалата марината и оставете поне час да престои,след което отцедете в/у скара за около 2,3 мин.
Загрейте олиото на котлона.
Потапяйте пържолите в последователност:
брашно,яйце,брашно+галета
Изпържете от двете страни на не много силен котлон.
Месото може да е от бут,рибица,плешка...по ваш избор,стига да е нарязано на тънко.
По същия начин може да приготвите и пил.пържоли.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks
YouTube...https://www.youtube.com/watch?v=F4UVy7Ep9uo


Коментари