Свинско месо с пресни картофи в хологенна фурна

 Необходими продукти:

няколко картофа
св.месо (изберете шарено)
2,3 с.л.олио
подправки:
сол
черен пипер млян
червен пипер
чубрица
бяло вино(около30 мл.)
.......обелете картофите и ги сварете в подсолена вода(внимавайте да не се разварят)
Извадете ги и оставете да се охладят.
През това време си подгответе месото като:
...нарежете го на по-едро,измийте и подредете в тавичката в която ще печете.Поръсете по щипка черен и червен пипер,чубрица,олио и сол на вкус.
Разбъркайте добре,добавете бялото вино и водичка (около 150 мл.)
Печете месото на 225 гр.за 35 мин.на долна скара.
Извадете тавата,обърнете месото и по м/у наредете картофите нарязани на половинки(ако са по-малки оставете ги цели)Намажете ги със смес от:
..разтопено масло+сол и щипка червен пипер.
(ако се е изпарила водата добавете малко,за да има сосче накрая)поръсете с щипка черен пипер и допечете ястието за още 10 мин.на 250 гр.на горна скара.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber

Коментари