Тутманик


Необходими продукти:
1 яйце
250 мл.хладка вода
1/2куб.мая(или 1 пак.суха)
1 ч.л.сол(равна)
1 каф.л.захар
50 мл.олио
1/2 ч.ч.кис.мляко
брашно за замесване на по-меко тесто(колкото да не лепи по ръцете,около 4 ч.ч.и още малко за доизмесване)
За пълнеж:
200 гр.сирене
масло за намазване (около 60 гр.разтопено)

Замесете тестото и оставете да почине 1/2 час на топло.
Разточете тестото на не толкова тънък лист,като поръсвате с брашно,за да не залепва.
Намажете с масло ,поставете и от натрошеното сирене..Прехвърлете листа на две,намажете с масло тук-там,поръсете още малко сирене и завийте на руло,усучете и навийте в намазнена и набрашнена тавичка, оставете на топло за около 1/2 час.
Намажете с жълтък разбит с 2 с.л.прясно мляко и няколко капки олио.По желание поръсете със семена.
Включете фурната на 100 гр.и печете така около 1/2 час,след което увеличете градусите на 180 и допечете до зачервяване.
За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber


Коментари