Свински хапки с бешамелова заливка



Свински хапки с бешамелова заливка
Необходими продукти:
картофи(около 0,700 кг.)
80 гр.масло(30 гр.за пюрето,останалото за бешам.сос)
стар лук 2,3 главички
св.месо 400 гр.
сол,черен пипер-млян,чубрица
кашкавал-150 гр.
За бешам.сос:
...разтопявате маслото,прибавяте 2,3 с.л.брашно,доливате постепенно студено прясно мляко,като бъркате непрекъснато до получаване на необходимата гъстота,накрая подправете със сол и черен пипер.
Начин на приготвяне:
Картофите обелете,нарежете и сварете в подсолена вода.Пасирайте и добавете парченце масло,сол на вкус,черен пипер и щипка чубрица.
.......
Лукът нарежете на шайби и изпържете до златисто.
......
Месото нарежете на дребно,измийте и задушете за около 15 мин.След което запържете с малко олио до готовност.
......
Кашкавала настържете на по-едро.
.....
След като сте си подготвили всичко,може да започнете сглобяването:
Прибавете лука към карт.пюре и разбъркайте.
Изсипете сместа в подходяща тавичка,загладете.
В/у пюрето разпределете св.хапки.
Залейте с бешам.сос.
Поръсете с кашкавала и запечете в предварително загрята фурна на 200 гр.до зачервяване.
....
За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
Тук може да видите всички нови рецепти:
https://web.facebook.com/Strast.hobi/

https://web.facebook.com/Qstiq/?ref=bookmarks

Коментари