Мариновани пилешки филенца


 Нарежете бялото месо на малки  филенца. Поръсете със сол, щипка млян черен пипер, малко лимонов сок, 2 суп лъж олио, 3,4 суп лъж вино, щипка сух чесън, малко горчица. Объркате добре за да се смесят съставките. 

 Оставете да се маринова за поне 1 час на хладно(хладилника) като разбъркват на 2,3 пъти за да се овкуси равномерно. 

 Всяко пилешко филенце овалвайте първо в разбито яйце,след това в галета+брашно (смесени) 

Изпържете в загрято олио от двете страни.

.....

Или.. потапят се филенцата първо в разбито яйце, след което в корнфлейкс. Изпържете от двете

 страни.

....по същия начин със сусам

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи

Да готвим вкусн😋у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/

....... 
Страст и хоби...
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmark




Коментари