Тутманик с мас


 Тутманик

За плънката:

1 яйце

4 суп лъж кис.мляко

сирене(около 150 гр.)

щипка сода...

Необходими продукти за тестото :

200 мл.хладка вода

1 пак. суха мая

1 яйце+1 белтък

1 ч. лъж.захар

1 ч.лъж.сол

50 мл олио 

2 суп лъж сухо мляко

Около 3 чаени брашно(мерит.чаша е с вмест.250 мл.)

Зависи от брашното, тестото трябва да е мекичко и нелепнещо. 

..

Меобходимо е още 3 пълни  суп лъж мас

.....разтворете първо маята с хладката вода.Разбийте яйцето,добавете маената вода,олиото, сухото мляко,солта и захарта.Разбъркайте и постепенно добавете и брашното.

Занесете меко нелепнещо тесто. 

Поставете го в намазнена купа,покрийте и оставете да втаса до удвояване на обема.

Разточете на по голям лист и разделете на две.

Поръсете 2 лъж разтопена мас, от плънката и завийте на руло.Навийте в намазнена тавичка,намажете отгоре с останалата плънка, жълтък и маса. Оставете на топло да втаса добре.Печете тутманика на 170 гр.След готовност покрийте с кърпа.

Фурната не загрявам предварително.

Начин на приготвяне 👇


За още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи

Да готвим вкусн😋 у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/chann

Коментари